Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, Objavila: J.B.Č. ]

29. 04. 2019. 23:21   >>  23:21

ZA 88.000 EURA

Prodata srebrna flaša sa Titanika

Srebrna flaša za brendi, koja je pripadala putniku prve klase na Titaniku, prodata je na aukciji za 76.000 funti ili 88.000 eura.

Vlasnik je flašu dobio neposredno prije nego što se utopio, kada je brod potonuo, prenosi BBC.

Dok je brod tonuo, Helen Čerčil Kandi dala je Edvardu Kentu flašu na kojoj je ugraviran moto njene porodice "vjerni, ali nesrećni".

Kandi je Kentu tada rekla:"Ti imaš više šansi da preživiš nego ja."

Međutim, Kandi je preživela, a Kent je poginuo, zajedno sa još više od 1.500 putnika.

Flaša je pronađena u isto vrijeme kad i njegovo tijelo. Srebrna flaša za brendi prodata je na aukciji u Viltshajru, a opisana je kao jedan od najsnažnijih trodimenzionalnih predmeta sa Titanika ikada ponuđenih na nekoj aukciji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније