Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba Objavila: M.M.Lj. ]

26. 03. 2019. 23:17   >>  22:42 1

PRIJETI MU ZATVOR

Litvanac prevario Gugl i Fejsbuk za 122 miliona

Evaldas Rimasauskas je Litvanac koji je uspio da prevari gigante Gugl i Fejsbuk za nevjerovatnih 122 miliona dolara. On je nedavno otkriven i prijeti mu nekoliko tužbi.

 

Evaldas je "ukrao" 99 miliona dolara od Fejsbuka i 23 miliona dolara od Gugla tako što im je slao račune za stvari koje nikada nisu kupili. Niko u ovim gigantskim kompanijama nije provjerio validnost računa, pa je Evaldas prolazio neprimjećeno donedavno, kada je Gugl otkrio da nešto nije uredu.

On je nedavno ispričao kako je račune slao sa mnogo druge papirologije, pa niko nije posumnjao u njihovu ispravnost. On je čak sastavljao mejlove  koji su potvrđivali njegove zahtjeve za isplatom.

On se zatim pretvarao da posjeduje tajvansku firmu "Quanta Computer Inc", te ju je čak i registrovao u Litvaniji kako bi sve izgledalo autentičnije.

Evaldas je nedavno otkriven i trenutno mu prijeti tužba za prevaru, krađu identiteta i pranje novca. Pristao je da vrati 50 miliona, ali mu još prijeti 30 godina zatvora. Suđenje će biti održano krajem jula.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније