Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

20. 03. 2019. 23:50   >>  23:17 1

U AUSTRALIJI

Rijetka riba se nasukala na obalu

Veliki bucanj, izuzetno rijetka vrsta ribe, nasukao se na obali rijeke Murej u Južnoj Australiji, prenosi Gardian.

Linet Grzelak je na svom Facebook profilu objavila fotografiju velikog bucnja koju je tokom vikenda uočilo nekoliko ribara na plaži.

"Moj partner je bio sa svojim prijateljima kada je uočio ribu. Oni su na početku mislili da se radi o komadu broda", rekla je Grzelak za Gardian.

Veliki bucanj je izuzetno rijetka riba na ovoj lokaciji, a ovaj primjerak zrakoperke srednje veličine u trenutku pronalaska je imao pijesak u krljuštima.

"Mislim da je mnogo ljudi pomislilo da smo napravili fotografiju kraj plastične ribe ili čak nekog odlomljenog komada broda", rekao je partner Linete Grzelak.

Veliki bucanj uglavnom jede meduze i nalazi se u okeanskim vodama širom svijeta. Interesantno je da se ove ribe najprije sunčaju kako bi se zagrijale, prije nego što zarone.

Takođe, lokalni stručnjaci su kazali da se ne zna mnogo o ovoj vrsti ribe, a zanimljivo je kako je otkrivena prije samo dvije godine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније