Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

12. 03. 2019. 23:31 >> 22:57

IMAĆE I OBAVEZE

Koza izabrana za gradonačelnika

Mještani gradića Fer Hejven na sjeveroistoku SAD-a izabrali su ove nedjelje za gradonačelnika kozu koja ima sve političke predispozicije, jer se zove Linkoln.

Trogodišnja koza sa dugim bijelim ušima, pobijedila je na glasanju 15 kandidata, među kojima su bili glodar Kristal kao i brojni psi i mačke, navele su lokalne vlasti.

Gradić sa oko 2.500 stanovnika nema zvanično gradonačelnika već gradskog menadžera Džozefa Gantera. Ganter je došao na ideju organizovanja glasanja poslije sličnog u drugom mjestu, a čiji je novac prikupljen za glasanje upotrebljen za izgradnju igrališta.

Tako je Linkoln, koza nastavnika matematike u gradiću, osvojila 13 glasova. Koza je za dlaku pobijedila kuju Sami.

Koza će tokom jednogodišnjeg mandata morati da bude prisutna na raznim manifestacijama, kao što je lokalni sajam jabuka.

Svaki kandidat je morao da plati pet dolara svoju kandidaturu a prikupljen novac će biti upotrebljen za izgradnju dječijeg igrališta.

Linkoln naredne nedjelje treba zvanično da preuzme funkciju, a na prijemu će imati priliku da degustira kupus i druge poslastice za koze.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније