Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

03. 03. 2019. 13:55   >>  13:29

SLUČAJNO OTKRIVEN

Pilot letio 20 godina sa lažnim ispravama

Pilot koji je više od 20 godina bez dozvole upravljao avionima, otkriven je tek nedavno kada je prolazeći kroz švajcarski vazdušni prostor izveo neke neuobičajene manevre.

Kako piše britanski "Miror", Vilijem Čendler je tokom cijele svoje karijere letio sa lažnim ispravama sve dok mu južnoafrička aviokompanija nije oduzela pilotsku licencu.

Prema pisanju južnoafričkog medija "Mejl Gardijan", kompanija SAA otkrila je lažne papire, dok je istraživala incident koji se u novembru prošle godine dogodio kada je avion na letu SA206 iz Južne Afrike do Frankfurta prolazio kroz švajcarski vazdušni prostor.

Ispostavilo se da je Čendler, kopilot na letu, tada upravljao avionom koji je nekoliko puta čudno skrenuo.

"Niko te manevre nije razumio. Kad su sletjeli odmah su napisali izvještaj. Navodno su ti manevri izazvali i probleme na samom avionu", rekao je izvor upoznat sa situacijom, dodajući da je kompanija pokrenula istragu.

Čendler je, inače, ranije odbio unapređenje u kapetana, jer bi to značilo da ponovo mora da polaže letački ispit.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније