Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

24. 02. 2019. 11:42   >>  11:10

TOP 10

Ovo su najtraženije marke automobila u EU

Prema podacima iz 28 zemalja EU i tri zemlje EFTA, najprodavaniji automobilski brend u 2018. godini bio je Volkswagen, a slijede Renault i Ford.

Volkswagen ubjedljivo drži prvu poziciju sa 1.746.674 prodata vozila u 31 evropskoj zemlji, uz tržišno učešće od 11,2%, objavio je focus2move.com. 

Renault, koji je zauzeo poziciju broj dva, u 2018. godini isporučio je evropskim kupcima 1.097.286 vozila, što čini sedam odsto tržišta novih automobila, dok je treći Ford prodao 1.013.938 jedinica (6,5% tržišta). 

Zanimljivo je da se među deset najtraženijih auto-brendova u Evropi nalazi samo jedan japanski (Toyota na 10. poziciji). 

Pogledajte listu top 10 najprodavanijih automobilskih marki. Podaci se odnose na 28 zemalja članica EU i tri zemlje članice EFTA sporazuma (Norveška, Island Švajcarska):

Inače, pozicije od 11. do 20. mjesta zauzimaju redom: FIAT, Citroen, Hyundai, Dacia, Kia, Nissan, Seat, Volvo, Suzuki i Mazda, dok se 21-30. mjesta nalaze: MINI, Jeep, Land Rover, Mitsubishi, Honda, Smart, Alfa Romeo, Jaguar, Porsche i Lancia (ovaj italijanski proizvođač zastupljen je na tržištu samo sa jednim modelom - Ypsilon).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније