Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Tanjug, objavila B.B. ]

23. 01. 2019. 23:24 >> 22:54

POGRIJEŠILI, PA ISPRAVILI

Istorijski lokaliteti bili na listi za privatizaciju

Grčka vlada je stotine arheoloških muzeja, antičkih lokacija i dvoraca uklonila sa liste državnih nekretnina namenjenih za privatizaciju, na koju ih je omaškom stavila i time izazvala lavinu nezadovoljstva među građanima.

Ministarstvo kulture Grčke saopštilo je da je, nakon pažljive provjere, 2.330 nekretnina skinuto sa liste nekretnina predviđenih za privatnu gradnju u narednih 99 godina, koja je sastavljena u skladu sa uslovima koje su strani kreditori postavili za spasavanje zemlje, prenijela je agencija AP.

Među njima je i 4.000 stara palata Knosos na Kritu, koja je na drugom mjestu po popularnosti među grčkim antičkim lokacijama.

Takođe, na toj listi bio je grob Filipa II Makedonskog - oca Aleksandra Velikog, koji se nalazi u sjevernoj Grčkoj, kao i muzeji i arheološka nalazišta u Solunu, uključujući Bijelu kulu, svojevrstan simbol tog drugog po značaju grčkog grada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније