Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix.ba, Objavila: M.M.Lj. ]

21. 01. 2019. 18:39   >>  18:09

PLAVI PONEDJELJAK

Danas je najdepresivniji dan u godini

Treći ponedjeljak u januaru u svijetu je poznat i kao Blue monday, odnosno Plavi ponedjeljak, koji se smatra najdepresivnijim danom u godini.

Ovu teoriju razvio je Klif Arnal Kardifu, a kasnije se ispostavilo da je zapravo riječ o marketinškom triku nakon što izrazito splasne praznična euforija, a time i kupovna moć.

Na loše raspoloženje ljudi, smatra se, utiče finansijska situacija nakon novogodišnjih praznika, loše vrijeme i iščekivanje ljeta.

Stručnjaci smatraju da je riječ o emotivnoj ispražnjenosti uz besparicu nakon atmosfere radosti i slavlja uz najbliže prijatelje i rodbinu.

Marketinški, cilj je nagnati ljude da više kupuju iako su se istrošili u prethodnim sedmicama, a zbog toga se daju i brojna sniženja u mnogim prodavnicama.

Ipak, treba imati na umu da će veoma brzo novi mjesec, odnosno finansijska injekcija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније