Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: B92, Objavila: M.M.Lj. ]

18. 01. 2019. 23:41   >>  23:12 3

97-GODIŠNJI VOZAČ

Princ Filip udario u auto u kojem je bila beba

U automobilu marke "kija", s kojim se juče po podne blizu imanja Sandringam sudario džip "rendž rover" za čijim volanom je bio 97-godišnji princ Filip, suprug britanske kraljice Elizabete Druge, nalazila se beba.

 

Sve se desilo na sporednom putu na kojem nije bilo kamere za mjerenje brzine.

To je za "Bi-Bi-Si radio 4" ispričao vozač Roj Vorn, koji je tim putem prolazio na putu kući kada je vidio luksuzni džip vojvode od Edinburga kako se nekontrolisano kreće velikom brzinom, da bi se potom okrenuo i završio na boku na drugoj strani puta.

Mediji su juče izvijestili da je drugi automobil, onaj s kojim se princ sudario, završio na boku, ali se na danas objavljenim fotografijama sa mjesta nesreće vidi manji automobil koji je zaustavljen pred žbunjem iza džipa.

Vorn je kazao da je nakon nesreće prvo otišao do tog automobila.

"Beba je bila pozadi sa muškarcem i zajedno smo izvukli bebu napolje", naveo je Vorn.

On je rekao da veruje da je jednoj od dvije žene koje su učestvovale u sudaru polomljena ruka.

"One su bile veoma potresene i jedna od njih je bila majka djeteta, koja je bila baš uznemirena", rekao je Vorn.

Tek tada je on otišao do crnog džipa i shvatio da se u njemu nalazi vojvoda od Edinburga, koji je bio zarobljen u vozilu.

"Kazao sam mu da pomjeri lijevu nogu, čime je oslobodio desnu i onda sam mu pomogao da izađe", rekao je Vorn.

On je kazao da ne može da se sjeti šta mu je vojvoda potom rekao, ali je naveo da "nije bilo ništa nepristojno".

"Bio je očigledno potresen, a onda je otišao da pita da li su svi drugi dobro", rekao je Vorn.

 

On je dodao da je "bilo malo krvi" i da mu je pripadnik kraljevske pratnje dao vlažnu maramicu da se obriše, nakon čega je "veoma brzo stiglo puno ljudi". "Bi-Bi-Si" navodi da su dvije osobe koje su bile u drugom automobilu odvedene u bolnicu zbog manjih povreda i potom puštene, a da je vojvoda otišao kod doktora iz preventivnih razloga.

Navodi se da je policija Norfolka saopštila da je to standardna procedura za vozače kojima se radi test daha nakon sudara i da su u oba slučaja rezultati bili negativni.

Prema "Bi-Bi-Siju", Savjet okruga Norfolk već je planirao diskusiju o bezbjednosnim pitanjima na tom putu i očekuje se smanjenje maksimalne brzine sa 96,5 kilometara na čas na 80,5 kilometara na čas, kao i usvajanje odluke o postavljanju kamera za mjerenje brzine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније