Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, objavila B.B. ]

18. 01. 2019. 14:39   >>  14:10

U VELSU

Benksijev mural prodat za 113.000 eura

Britanski trgovac umjetničkim djelima izjavio je danas da je kupio mural koji je napravio ulični umjetnik Benksi (Banksy) na zidu jedne garaže u Velsu, za više od 100.000 funti (113.000 eura).

Djelo u Port Talbotu prikazuje dječaka kako se igra, dok pada pepeo od vatre iz đubreta, što je izgleda referenca na zagađenje iz čeličane u tom gradu.

Pošto je djelo osvanulo u decembru na garaži radnika u čeličani, angažovani su čuvari.

Džon Brandler iz galerije Brandler na istoku Engleske, rekao je danas da je dogovorio da mural ostane na garaži najmanje dvije godine.

"Želim da Port Talbot bude mjesto gdje se ide, umjesto mjesta odakle se ide. Razmišljam da ubrzo donesem pet ili šest Benskija u Port Talbort. Hajde da napravimo izložbu", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније