Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

18. 01. 2019. 09:43   >>  09:14

U MADRIDU

Crkva otvorila vrata za pse, mačke i ptice

Psi, mačke i ptice dobrodošli su u crkvu u Madridu na imendan Svetog Antuna, zaštitnika životinja.

Sveštenik u crkvi Svetog Antuna Ebota Anhel Garsia očekivao je da će do 15.000 ljubimaca biti dovedeno na ovogodišnju ceremoniju, održanu u četvrtak, prenio je Rojters. 

"Sveti Antun je veoma brinuo o psima i napuštenim životinjama, liječio ih i hranio. Odatle dolazi tradicija", rekao je sveštenik koji je blagoslovio svaku životinju. 

"Mi dolazimo ovdje svake godine od kada je imam i dolazimo zajedno, zar ne Rita", izjavila je stanovnica Madrida Marija Diaz obraćajući se svom psu dok ju je grlila. 

"Sveti Antun će te blagosiljati. Nemoj da drhtiš", dodala je ona.

Diana Kastiljo, još jedna od vlasnica pasa, rekla je da održava porodičnu tradiciju, koju su počeli njeni đed i baba koji su dovodili svoje ljubimce na ceremoniju još prije 35 godina. 

"Mi smo iz Madrida nekoliko generacija unazad i Sveti Antun je bio veoma važna crkva za našu porodicu. Ja dolazim ovde od kada smo je uzeli pre sedam godina i dolazimo svake godine", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније