Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Radiosarajevo.ba, objavila B.B. ]

17. 01. 2019. 20:43   >>  20:15

U ZNAK SJEĆANJA

Aerodromu u Luisvilu ime Muhameda Alija

U znak sjećanja na legendarnog bokserskog šampiona Muhameda Alija, Međunarodni aerodrom u Luisvilu u SAD dobio je naziv po njemu.

Upravni odbor za aerodrome u rodnom gradu velikog boksera , u saveznoj američkoj državi Kentaki, sinoć je usvojio odluku o preimenovanju aerodroma.

Međunarodni aerodrom "Muhamed Ali" u Luisvilu je novi službeni naziv aerodroma, ali njegov kodni naziv će i dalje biti SDF.

Bivši trostruki svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji Ali preminuo je 6. juna 2016. godine nakon višegodišnje borbe sa Pakrinsonovom bolešću.

Gradonačelnik Luisvila Greg Fišer kazao je kako je Muhamed Ali imao samo jednan rodni grad i kako je to srećom bio Luisvile.

"Ali je jedan od najpoznatijih ljudi koji su hodili svijetom i njegova atletska i humanitarna ostavština inspiracija je za milijarde ljudi", kazao je Fišer.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније