Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92, Objavila: R.P. ]

28. 12. 2018. 23:23   >>  22:53 1

KINA

Novo arhitektonsko čudo - trospratni most

Trospratni most na dionici auto-puta na planini Tianlong, visokoj 1.370 metara, postao je glavna atrakcija ovih dana u Kini.

Most na sjeverozapadu Kine, postao je glavna tačka okupljanjaj jer mnogi stanovnici hrle i voze se do planine kako bi vidjeli spektakularni projekat i podijelili svoje fotografije na društvenim mrežama.

Kružni most ima ukupnu dužinu od 30 kilometara i prostire se na pomenutoj planini. Iz vazduha most izleda kao divovski zmaj koji lebdi iznad planine.

Most nose stubovi od više od 7.000 tona čelika, a uskoro bi trebalo da bude završen i pušten u saobraćaj.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније