Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

25. 12. 2018. 09:29   >>  09:02 4

ISTRAŽIVANJE

Stariji od 40 godina trebalo bi da rade 3 dana nedeljno

Izvještaj objavljen u radnom dokumentu Instituta Melburn pokazao je da su stariji od 40 godina najproduktivniji kada rade tri dana nedjeljno ili manje.

Istraživanje je sprovedeno na 3.000 muškaraca i 3.500 žena koji su odgovarali na pitanja o svojim radnim navikama, rješavali kognitivne testove i donosili zaključke.

Zadatke su rješavali veoma lako do 25. radnog sata, a nakon toga sve slabije, piše Novac.hr

Iznenađujuće je da ljudi koji su u penziji, kao i nezaposleni postižu bolje rezultate na kognitivnim testovima inteligencije od onih koji rade više od 55 sati nedjeljno, a standardno radno vrijeme je 40 sati nedjeljno. 

"Posao je zapravo mač sa dvije oštrice. S jedne strane može stimulisati moždane vijuge, a sa druge strane dugo radno vrijeme može prouzrokovati stres i potencijalno oslabiti kognitivne funkcije", naglasio je jedan od autora istraživanja Kolin Mekenzi.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније