Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Klix, Objavio: I. P. ]

25. 12. 2018. 08:27 >> 08:00

U 2018.

Apple ubjedljivo prvi među svjetskim brendovima

Kompanija za strateško konsultovanje Interbrand objavila je godišnju listu najvećih svjetskih brendova. U 2018. na prvom mjestu je ubjedljivo Apple, budući da je vrijednost procijenjena na 214,48 milijardi dolara.

Na drugom mjestu se nalazi Google, čija je vrijednost procijenjena na 155,5 milijardi dolara s rastom od 10 odsto u odnosu na 2017.

Treću poziciju drži Amazon sa rastom od nevjerovatnih 56 odsto, a vrijednost brenda procijenjena je na nešto više od 100 milijardi dolara.

Dalje slijede Microsoft (92,7 milijardi) uz rast od 16 odsto, zatim Coca-Cola (66,3 milijarde dolara), ali sa gubitkom od pet odsto. Na šestom mjestu je Samsung, koji je povećao vrijednost za šest odsto i sada iznosi 59,8 milijardi dolara.

Sedmo i osmo mjesto dijele automobilske kompanije Toyota i Mercedes. Toyota ima vrijednost 53,4 milijarde dolara i rast od šest odsto, dok je Mercedes porastao za dva odsto i vrijednost mu je procijenjena na 48,6 milijardi dolara.

Facebook je deveti s vrijednosti od 45,1 milijarde dolara, ali uz gubitak od šest odsto, dok je deseto mjesto zauzeo Mc'Donalds čije je poslovanje poraslo za pet odsto, a njegova vrijednost je procijenjena na 43,4 milijarde dolara.

Kriterijumi na osnovu kojih je napravljena lista od 100 najvećih svjetskih brendova su finansijski učinak proizvoda i usluge brenda, zatim uloga brenda u donošenju odluka, te konkurentska snaga brenda i sposobnost da zadrži i održi potražnju i profit.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније