Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Klix.ba, objavila B.B. ]

23. 12. 2018. 21:38   >>  21:12

UDRUŽILE SE PIVARE

Istražuju isplativost napitka od kanabisa

Najveća pivara na svijetu "AB InBev" udružila se s kanadskom kompanijom "Tilray", kako bi istražili isplativost pravljenja napitaka od kanabisa. Odlučili su se na ovaj korak nakon što je Kanada legalizovala marihuanu, kao i većina američkih država.

Obije kompanije uložile su 100 miliona dolara u istraživanje bezalkoholnog pića koje sadrži kanabis. Za sada će kanabis koristiti samo u Kanadi.

"AB InBev" kompanije čiji su brendovi "Bud Light" i "Stella Artois", odlučiće da li je ovaj potez komercijalno isplativ.

Kompanija "Tilray" je okončala sedmicu sa povećanjem cijena dionica za 13 odsto. Nalazi se u Britanskoj Kolumbiji i specijalizovana je za proizvodnju medicinske marihuane.
Otkako su objavili da rade na ovakvom istraživanju, vrijednost kompanije se učetvorostručila.

I drugi veći brendovi rade na pronalasku proizvoda koji uključuju kanabis. Ranije ovog mjeseca vlasnik Marlbora najavio je investiranje 1,8 milijardi u kanadsku kompaniju za kanabis "Cronos Group", a druga kanadska firma za kanabis "Canopy Growth" dobila je više milijardi dolara od "Constellation Brandsa" u avgustu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније