Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: I. P. ]

05. 12. 2018. 07:50 >> 07:29
4

GRAĐANI U NEVJERICI

U Kini pao snijeg žute boje

U gradovima širom Kine ljudi su u nevjerici posmatrali kako pada snijeg žute boje.

Velika količina snijega je napadala u regionu Sinđijangu, čiji su stanovnici na društvenim mrežama podijelili slike i snimke fenomena.

Najprije je pao normalan bijeli snijeg, a zatim je preko tog sloja pao i snijeg žute boje, pa su se neki našalili da ulice izgledaju kao da su prekrivene tiramisuom.

Međutim, postoji sasvim logično objašnjenje za neuobičajenu boju snijega.

Naime, kako je rekao direktor meteorološkog instituta u Sinđijangu, He Ćing, došlo je do miješanja snijega i pješčane oluje.

"Od prošlog petka, mnoga mjesta u Sinđijangu su pod uticajem snažnih vjetrova. U oblasti Karamaj je zabilježana pješčana oluja. Snažni vjetrovi su donijeli pijesak južno na gradove među kojima su Urumći i Šanđi. Zbog niskih temperatura, pijesak je pao zajedno sa snijegom", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније