Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92.net, objavila B.B. ]

16. 11. 2018. 08:35 >> 08:15

NAKIT MARIJE ANTOANETE

Privezak od bisera i dijamanata 32 miliona dolara

Veliki privezak od prirodnih bisera i dijamanata koji je pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, prodat je u srijedu u Ženevi, na aukciji kuće Sotbi, za rekordna 32 miliona dolara.

Ovaj privezak, koji je pripadao dinastiji Burbon-Parma, bio je jedan od najznačajnijih ponuda aukcijske kuće, prenosi AP.

Na prodaju je stavljen nakit koji je nekada pripadao francuskoj kraljici Mariji Antoaneti, a neki komadi nisu viđeni u javnosti u proteklih 200 godina.

Marija Antoaneta, supruga kralja Luja XVI, pogubljena je u Francuskoj revoluciji 1793. godine, a prije nego što je odvedena na giljotinu, uspjela je da tajno svojim rođacima pošalje neke komade svog raskošnog nakita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније