Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92.net, objavila B.B. ]

15. 11. 2018. 13:18   >>  12:58

NEOBIČAN JAPANSKI MINISTAR

Nikada nije koristio kompjuter, ne zna šta je USB

Japanski ministar za sajber bezbjednost Jošitaka Sakurada, našao se u žiži javnosti kada je rekao da nikada nije koristio kompjuter i pokazao da nema pojma šta je to USB.

Sakurada, koji je zadužen i za Tokijske olimpijske igre 2020, odgovarao je na pitanja nezavisnih i opozicionih poslanika, prenio je AP.

"Dao sam instrukcije svom savjetniku, tako da se ne uključujem na kompjuter", rekao je on i dodao da je uvjeren da je njihov rad besprekoran.

Kada je upitan o električnoj mreži i softverima koji imaju za cilj da oštete kompjutere, Sakurada je rekao da USB nije nikada korišćen, čime je pokazao da ne zna šta je to, navela je agencija.

Japanski poslanici su se sa nevjericom smijali na njegove odgovore, koje su prenijeli japanski mediji.

Ministri u Japanu dobijaju parlamentarna pitanja unaprijed.

Premijer Šinzo Abe prošli mjesec je imenovao Sakuradu (68), koji nikada prije nije imao položaj u vladi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније