Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ RTS, objavila B.B. ]

12. 11. 2018. 13:02 >> 12:39
1

USPJEH LJEKARA U AUSTRALIJI

Uspješno razdvojene sijamske blizankinje

Poslije komplikovane šestočasovne operacije, tim australijskih hirurga uspješno je razdvojio petnaestomjesečne sijamske blizankinje iz Butana. Ljekari im daju odlične šanse za pun oporavak, piše "Bi-Bi-Si".

Nima i Dava Pelden, iz Butana, bile su spojene torzoima i dijelile su jetru.

Vođa hirurškog tima, doktor Džo Krameri, rekao je novinarima da su djevojčice vrlo dobro podnijele tešku operaciju.

Istakao je i da je bio veoma srećan što je njihovu majku, Bhumču Zangmo, mogao da obavijesti da je operacija bila uspješna.

"Nema boljeg osjećaja poslije operacije, nego kada možete da odete kod roditelja i kažete im da ste uspjeli da spasete njihovo dijete", naveo je doktor.

Nima i Dava su odrasle gledajući jedna u drugu i nijesu mogle da sjednu zajedno, a mogle su da samo da stoje istovremeno.

Blizankinje su sa majkom stigle u Melburn prošlog mjeseca, ali su ljekari odložili zahvat kako bi im pojačanom ishranom poboljšali zdravstveno stanje i dali snagu da izdrže operaciju.

Koliko je operacija razdvajanja bila komplikovana, najbolje ilustruje činjenica da je 18 specijalista, podijeljena u dva tima (po jedan za svaku djevojčicu), učestvovalo u operaciji u "Kraljevskoj dječjoj bolnici" u Melburnu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније