Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

08. 11. 2018. 22:45 >> 22:25

NA AUKCIJI

Kolica Stivena Hokinga prodata za 300.000 funti

Invalidska kolica fizičara Stivena Hokinga prodata su na aukciji za skoro 300.000 funti, dok je kopija njegove doktorske disertacije postigla cijenu od skoro 585.000 funti.

Motorizovana kolica, koja je fizičar koristio nakon što ga je neuronska "Lu Gerigova bolest" paralizovala, prodata su za 296.750 funti na onlajn aukciji kuće Kristi. Očekivana cena je bila izmedju 10.000 i 15.000 funti.

Zarada od prodaje će otići Fondaciji Stivena Hokinga i Udruženju za motoričku neuronsku bolest.

Hokingova doktorska disertacija iz 1965, na temu porijekla univerzuma, prodata je za 584.750 funti, što je preko tri puta više od očekivane cijene.

Stivenu Hokingu je u 22. godini otkrivena motorička neuronska bolest i ljekari su mu prognozirali samo još nekoliko godina života. Ipak, umro je u martu 2018, u 77. godini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније