Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

31. 10. 2018. 08:37 >> 08:14

U NOVEMBRU

Na aukciji originalno kamenje sa Mjeseca

Jedino zvanično dostupno "kamenje sa Mjeseca" koje će moći da ode u ruke privatnog vlasnika biće iznijeto na aukciji njujorške aukcijske kuće "Sotbis" u novembru, a prema procjenama te kuće, dostićiće cijenu do milion dolara.

"Sotbis" je danas saopštila da očekuje da će se na aukciji 29. novembra cijena kamenja koje je Sovjetska svemirska misija pronašla 1970. godine, kretati od 700.000 do milion dolara, prenosi Rojters.

Agencija navodi da ih na aukciju stavlja američki kolekcionar koji ih je kupio 1993. godine.

Njujorška aukcijska kuća je saopštila da ih je na prodaju prvi put stavila 1993. godine Nina Ivanovna Koroljeva, udovica bivšeg direktora Sovjetskog svemirskog programa Sergeja Pavloviča Koroljeva.

Agencija navodi da je veličina kamenja od dva kvadratna milimetra do jedan kvadratni milimetar.

Prošle godine "Sotbi" je prodala torbu sa pečatom napravljenim od mjesečeve prašine koju je nosio američki astronaut Nil Armstrong u prvoj misiji na Mjesecu 1969. godine za 1,8 miliona dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније