Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

20. 10. 2018. 17:27   >>  17:14

AMERIČKA LUTRIJA

Džekpot porastao na 1,6 milijardi $

Rekordni džekpot od 1,6 milijardi dolara će biti u utorak u američkoj lutriji, pošto u izvlačenju u petak nijedan igrač nije osvojio džekpot koji je tada iznosio jednu milijardu dolara.

Premija za "Mega milions" je stvorila duge redove u petak pred kioscima i prodavnicama tiketa u 44 američke države, u Vašingtonu i na Djevičanskim ostrvima.

Međutim, u petak uveče nije izvučen dobitnik, te džekpot koji se izvlači u utorak dostiže rekordnih 1,6 milijardi dolara.

Dosadašnji rekord po najvećem pojedinačnom dobitku drži Mejvis Vančik, 53-godišnja majka iz Masačusetsa, koja je avgusta 2017. u lutriji "Pauerbol" dobila džekpot od 758,7 miliona dolara.

Januara 2016. džekpot "Pauerbola" je dostigao 1,58 milijardi dolara, ali su ga podijelila tri dobitnika, po 528,8 miliona dolara.

"Mega milions" je nastao 2002. i nekoliko puta je modifikovan da bi se smanjila vjerovatnoća osvajanja džekpota, što je omogućilo da on redovno raste za po nekoliko stotina miliona dolara.

Dobitnik koji ima svih šest izvučenih brojeva, može da džekpot dobije u 30 rata tokom 30 godina, ili da odmah dobije cijeli iznos, ali umanjen.

To bi u utorak značilo mogućnost da dobitnik odmah naplati 905 miliona dolara džekpota, na šta će potom platiti porez, piše na sajtu "Mega milions".

Za razliku od mnogih drugih zemalja, dobitci američke lutrije su oporezivi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније