Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index.hr, objavila B.B. ]

18. 10. 2018. 20:53   >>  20:32

U KANADI

Proslavili prvi dan legalizacije kanabisa

Širom Kanade stanovnici su proslavili, na privatnim i javnim zabavama, prvi dan legalizacije kanabisa.

Prema novom zakonu, konzumacija marihuane u Kanadi, ipak, ima svoja ograničenja. Korisnici moraju biti punoljetni, a određene su stroge kazne za one koji prodaju kanabis maloljetnicima.

Kanađanima je dozvoljen samo određeni broj biljaka koje mogu uzgajati unutar svog doma, a na javnim mjestima mogu kod sebe imati samo 30 grama marihuane.

Takođe, uvedene su kazne za vozače koji upravljaju vozilom pod utjecajem kanabisa.

Policija će moći zaustavljati "sumnjive" vozače i provjeravati količinu alkohola i THC-a u krvi. Kazne su većinom novčane, ali se u nekim slučajevima može odrediti i zatvorska kazna, piše BBC.

Oni koji su očekivali da će ulice Kanade prvog dana legalizacije izgledati kao scene iz nekog hipi filma iz 70-ih godina, ipak su se razočarali, piše BBC.

U najmnogoljudnijoj pokrajini Ontario, zakon prema kojem je dozvoljeno konzumiranje kanabisa na javnim mjestima, stupio je na snagu tek 17 sati nakon legalizacije upotrebe marihuane, zbog čega se na ulicama Toronta većinu dana nije mogao osjetiti miris te lake droge, a ljudi su se većinom zabavljali i pušili travu na privatnim okupljanjima.

Mnoge državne službe nijesu mogle odoljeti reakciji na novonastalu situaciju, pa su se našalile na društvenim mrežama.

Tako su na stranicama nekih policijskih službi osvanula razna upozorenja ili savjeti za "pušače trave".

"Ako planirate da konzumirate kanabis, savjetujemo vam da prije toga kupite nešto za jelo, inače biste se mogli naći u situaciji da vas u dva ujutro spopadne želja za hranom, a pitanje je hoćete li biti sposobni sjesti za volan", savjet je policije pokrajine Njufaundlend i Labrador.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније