Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Index.hr, Objavila: R.P. ]

20. 09. 2018. 10:34   >>  10:18

DUGA 300 METARA

Ogromna paukova mreža prekrila obalu u Grčkoj

Topliji vremenski uslovi u zapadnoj Grčkoj proizveli su spektakularan i pomalo jezivi prizor, paukovu mrežu dugu 300 metara.

Ogromno područje travnate vegetacije i palminih stabala u laguni u mjestu Aitoliko prekriveno je paučinom, javlja portal Daily Hellas. Stanovnici kažu da ova pojava do sada nije viđena.

Eksperti kažu da je ovo sezonski fenomen koji uzrokuju pauci vrste Tetragnatha, a koji mogu izgraditi velika gnijezda za parenje. Zbog povećanja broja komaraca došlo i do povećanja broja paukova.

Smatra se da je drastičnom povećanju populacije paukova doprinijelo i naglo povećanje broja komaraca. Profesorica biologije i genetike na Univerzitetu Demokrit, Maria Chatzaki, rekla je za Newsit.gr da visoke temperature, dovoljna vlažnost i obilna hrana stvaraju idealne uslove za reprodukciju ove vrste u velikim brojevima.

"Izgleda da pauci koriste ove uslove i zabavljaju se. Pare se, razmnožavaju i stvaraju novu generaciju. Oni nijesu opasni za ljude i nijesu uzrokovali štetu flori zaključila je profesorica.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније