Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta, Objavila: R.P. ]

18. 09. 2018. 13:58 >> 13:40

MISIJA 2023. GODINE

Japanski milijarder i umjetnici, prvi turisti oko Mjeseca

Japanski milijarder Jusaku Maezava, koji se obogatio onlajn prodajom odjeće i koji je kolekcionar djela savremene umjetnosti, biće prvi turista oko Mjeseca privatne američke svemirske kompanije Space X, dok će pratioci milijardera biti umjetnici.

Putovanje je planirano za 2023. godinu, izjavio je osnivač kompanije Ilon Mask.

"Pozvaću od šest do osam umjetnika iz svijeta da mi se pridruže u misiji oko Mjeseca 2023. godine", rekao je Maezava (42) i dodao da će put za umjetnike biti besplatan.

To će biti prvi ljudi na putu oko Mjeseca od kraja misije Apolon 1972. godine. Za sada to su samo uradila 24 Amerikanca, od kojih je 12 hodalo po tlu Mjeseca.

Maezava je rekao da je već platio karte za buduće putovanje raketom BFR koja može da prevozi oko 100 ljudi. Japanski milijarder nije otkrio cijenu karata.

Kompanija trenutno gradi tu raketu a Mask je rekao da je milijarder već dao veliki finansijski doprinos toj gradnji koja je procenjena na nekoliko milijardi dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније