Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

B92 [ Objavio: O.Z. ]

20. 07. 2018. 21:39   >>  21:25

SAM U DŽUNGLI 22 GODINE

Posljednji preživjeli član nestalog plemena

Na internetu se pojavio video snimak na kome možemo da vidimo posljednjeg preživjelog člana plemena koji već 22 godine živi sam u džungli.

Pedesetogodišnji muškarac živi sam u Amazoniji 22 godine, nakon što je ubijen posljednji član njegovog plemena, a mediji su ga prozvali najusamljenijim čovjekom u svijetu.

Na video-snimku koji je snimljen iz blizine i objavljen od strane brazilske vladine agencije Funai, možemo da vidimo polugolog mišićavog muškaraca koji sječe drvo.

U dijelu džungle u kome je snimljen, a pretpostavlja se da tu i obitava, nalazi se papaja i kukuruz, dok mu je nastamba napravljena od drveta.

Kako piše Dejli mejl, istraživači su ga prvi put ugledali u džungli 1996. godine, od kada vjerovatno živi sam u divljini.

"Mislmo da tamo živi sam 22 godine, da ima oko 50 godina i da vrijeme provodi loveći svinje, ptice i majmune pomoću luka i strijele", otkrio je istraživač koji je fasciniran ovim čovjekom.

Iako niko nije mogao da stupi u kontakt sa njim jer to brani Funai, brazilska vladina agencija za domoroce, istraživači smatraju da je muškarac ostao sam nakon što su posljednji članovi njegovog plemena ubijeni od strane farmera.

Zbog evidentne zabrane, još uvijek nije otkriveno njegovo ime niti kom plemenu je pripadao.

Ipak, on je pod stalnim praćenjem od 1996. godine, te se do sada otkrilo da posljednji preživjeli član premerna kopa rupe u zemlji u kojima, kako se pretpostavlja, zarobljava životinje ili se krije. Tako je i dobio nadimak Čovjek u rupi.

Istraživači kažu da na taj način znaju da li je on još uvijek živ, kao i gdje se kreće.

Zanimljivo je što je ovaj muškarac uspio više od dvije decenije da živi van civilizacije na zemlji koja je poželjna od strane farmera. Kako su naveli iz agencije Funai, pretpostavlja se da u brazilskom Amazonu postoji 113 plemena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније