Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

15. 07. 2018. 23:15 >> 22:58
5

ISTRAŽIVANJE

Evo kakvog partnera žene najviše vole

Pripadnicama ljepšeg pola između 18. i 30. godine starosti jedan od najvažnijih kriterijuma pri izboru partnera predstavlja - obrazovanje.

To je pokazala studija Tehnološkog univerziteta Kvinslend, u kojoj je učestvovalo oko 40.000 korisnika sajta za upoznavanje. 

Ispitujući oba pola u rasponu od 18 do 80 godina, tim stručnjaka analizirao je više od 250.000 interakcija korisnika najpouzdanijeg australijskog sajta za upoznavanje. 

Vođa istraživanja doktor Stiven Vajt je sa svojim timom zaključio da dame do 30. godine života traže partnere istog ili višeg nivoa obrazovanja. 

"Evolucija je otkrila da su žene veoma selektivne prilikom izbora saputnika", objašnjava Vajt. 

"Ispostavilo se da koriste obrazovanje kao jedan od indikatora, zato što se ono povezuje sa inteligencijom i društvenim statusom - vrlo poželjnim atributima", ističe on. 

Muškarci su manje izbirljivi do četrdesetih, ali zato poslije tog perioda imaju daleko veće zahtjeve od žena.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније