Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Blic/Objavio: I. P. ]

14. 07. 2018. 17:45 >> 17:33

VICTORIA'S SECRET

Najpoznatiji brend donjeg veša pred gašenjem?

Možda je baš zgodno da su Anđeli zaštitno lice brenda Victoria's Secret, pošto će najpoznatijem lancu donjeg veša na svijetu biti potrebna velika pomoć da se izvuče iz finansijskih problema u kojima se našao.

Naime, osim što brend bilježi rekorde u slaboj prodaji proteklih godina, vrijednost akcija njihovog koncerna L Brands Inc. samo u četvrtak pala je za 12 odsto.

Slabu prodaju i smanjene prihode, uprava je pokušala da nadoknadi rasprodajom svojih prošlogodišnjih artikala po promotivnim cijenama.

S obzirom na to da potez nije urodio plodom i da se nije zabilježilo značajno poboljšanje u prodaji, uprava je pokušala da produži period rasprodaje za dvije nedjelje duže i da dodatno snizi cijene, nadajući se da će tako stimulisati prodaju. Međutim, ni to ih nije spasilo, prenosi Novac.hr.

"Smatramo da su ovogodišnje rasprodaje bile jedan od važnijih uzroka našeg negativnog trenda prodaje", rekla je za MarketWatch Ami Preston, direktor investicija koncerna L Brands Inc.

Činjenica da je vrijednost akcija naglo pala ne dolazi kao iznenađenje, pogotovo ako se u obzir uzme da je tokom proteklih godinu dana njihova vrijednost pala za 46 posto.

"Glavni razlog naše neuspješne prodaje je zasićenje kupaca", navela je analitičarka prodaje Roxanne Meyer za Markets Insider, naglasivši da su konkurentske kompanije koje donji veš nude po nižim cijenama jedan od glavnih razloga zašto je brend izgubio svoju prepoznatljivost na tržištu.

Kupci ne žele da plate "dolar više" za brendirano rublje.

Naime, Victoria's Secret bilježi slabiju prodaju već nekoliko kvartala, zato što kupci više nijesu jednako spremni da plate "dolar više" za brendirano donje rublje, već se odlučuju za jeftinije i praktičnije opcije.

"Vjerujem da je brend kao takav u potpunosti slomljen, zato što ni uz drastično snižavanje cijena nijesu uspjeli zadobiti povjerenje svojih potrošača", rekao je ekonomski analitičar Randal Konik, naglasivši da ga je najviše iznenadila činjenica da je slabu prodaju zabilježila i njihova najpoznatija linija PINK.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније