Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ rts.rs ]

08. 07. 2018. 12:48   >>  12:35

NEBODER OD 668 METARA

Kinezi zidaju još jednog džina

Sa 667,8 metara planirane visine, neboder u Šendženu, u vrijeme kada bude završen 2024. godine mogao bi da bude druga građevina po visini na planeti.

Kinezima planove može da pokvari Dubai sa kulom od 711 metara.

Više kineskih gradova može se pohvaliti građevinama koje su na listi najviših u svijetu. Među njima su finansijski centar Ping An u Šendženu visok 599,1 metar, finansijski centar CFT u Guangdžou visok 530 metara i CITIC kula u Pekingu visoka 520 metara.

Nedavno je u Šendženu počela izgradnja novog kineskog džina među građevinama, međunarodni centar Šimao Šendžen-Hongkong.

Prema projektu zgrada visoka 667,8 metara biće završena 2024. godine, kada bi mogla da bude druga zgrada po visini, ostavljajući iza sebe sadašnjeg vicešampiona – kulu u Šangaju koja se uzdiže na 632 metra.

Međutim, u to vrijeme među najvišim zgradama na planeti mogla bi da se nađe i kula Dubai One Tower sa planiranih 711 metara visine.

Kineskim graditeljima ostaje da se nadaju da njihove kolege u Dubaiju neće biti revnosne i da neće završiti kulu 2021. godine. Ali ni tri godine kasnije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније