Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 07. 2018. 23:39 >> 23:22

JEDINSTVEN U SVIJETU

Bolivija gradi muzej na dnu jezera Titikaka

Bolivijske vlasti će izgraditi muzej na dnu jezera Titikaka, u vrijednosti od 10 miliona dolara.

Toj odluci prethodilo je otkriće nekoliko hiljada arheoloških predmeta u dubinama jezera, saopštilo je ministarstvo kulture te zemlje.

"To će biti turistički, ali i arheološki, geološki i biološki centar, što će ga činiti jedinstvenim u svijetu", rekla je bolivijska ministarka kulture Vilma Alanoka.

Područje jezera Titikaka, koje se proteže na 8.562 kvadratnih kilometara između Bolivije i Perua, kolijevka je brojnih kultura koje su cvjetale prije kolonijale ere.

Posljednjih godina u dubinama jezera pronađeno je skoro 10.000 arheoloških predmeta od kostiju, metala i keramike, među kojima je i kuhinjski pribor iz vremena starih civilizacija.

Muzej će se nalaziti na oko 100 kilometara od glavnog grada.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније