Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Večernji list, Objavila: P.B. ]

04. 07. 2018. 10:15 >> 10:05

KORIST ZA SVE

Ostavite kašičicu šećera u svom dvorištu

Britanski naučnik, zaljubljenik u prirodu i divljinu, Dejvid Atenborou podijelio je neobičan, a vrlo koristan savjet svima koji žele da očuvaju prirodu, a to bi trebalo da bude svima cilj.

Da li ste znali da su trećinu hrane koju jedemo oprašile pčele i da su one zapravo odgovorne za ishranu 90 odsto svjetske populacije?

Zbog toga Atenborou savjetuje da se u svakom dvorištu treba naći kašičica šećera kako bi se pčele mogle nahraniti i dobiti energiju da se vrate do svoje košnice.

Naime, pčele često budu umorne i nemaju snage da se vrate do košnice s obzirom na put koji su prevalile.

Ako bi pčele nestale iz našeg ekološkog sistema, čovječanstvo bi imalo ozbiljan problem, ali nažalost svakodnevno ih ugrožavamo koristeći pesticide, a za izumiranje pčela kriva je i urbanizacija, kao i klimatske promjene zbog kojih se njihov broj drastično smanjuje.

"Kada bi pčele nestale sa planete, ljudima bi ostalo samo četiri godine života", govorio je nekada Atenborou, piše "Mirror".

Zato, ako ne želite da se to dogodi, a u vrtu viđate pčele, pomiješajte kašičicu šećera i vode i ostavite im na vidljivom mjestu.

Mješavina šećera i vode rehidriraće ih i dati im potrebnu energiju da nastave sa svojim poslom koji je od životne važnosti za sve.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније