Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

21. 06. 2018. 18:41   >>  18:35

KORISTILA ZNAKOVNI JEZIK

Uginula poznata gorila Koko

Gorila Koko koja je umjela da se s ljudima sporazumijeva znakovnim jezikom, uginula je, saopšteno je danas.

Koko, 46-godišnja ženka gorile poznata po mnogim dokumentarnim filmovima, uginula je u utorak u snu, u rezervatu u Kaliforniji, saopštila je Fondacija "Gorila" (Gorilla Foundation).

Rođena je u zoološkom vrtu u San Francisku, a znakovni jezik učila je od doktorke Fransin Peterson (Francine Patterson), što je postalo dio projekta Univerziteta Stanford 1974. godine.

Fondacija je navela da je sposobnost gorile Koko za učenje jezika i empatiju iznenadilo i "osvojilo srce" ljudi širom svijeta.

Na naslovnoj strani časopisa "Nešnel džiografik" (National Geografic) iz 1978. godine objavljena je fotografija gorile koja je samu sebe fotografisala u ogledalu.

Fondacija je najavila aplikaciju za znakovni jezik, u znak sjećanja na Koko, koja će koristiti djeci i gorilama, ali i druge projekte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније