Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.L.B. [ Radiosarajevo.ba ]

21. 06. 2018. 13:41   >>  13:33

JAPAN

Izvinjenje, radnik produžio pauzu za tri minute

Japanska kompanija se javno izvinila u ime njihovog radnika, koji je odlazio od svog stola tri minute ranije svakog dana da bi sebi kupio ručak, piše Daily Mail. Prema njima u pitanje je dovedena oštra poslovna kultura te zemlje.

Muškarac (64) koji radi u gradu Kobe u Japanu, imao je otprilike 78 minuta tokom sedam mjeseci za svoje pauze za ručak. Interesantno je da su mu sve uračunali te imamo podatak da uzimao po tri minute 26 puta da bi otišao u obližnju prodavnicu.

Kompanija za vodu u kojoj je radio ovaj radnik je zbog toga na televiziji organizirala izvinjenje svojim klijentima zbog "skandala" ovog radnika.

Kompanija je, takođe, ovom "neodgovornom radniku" oduzela poludnevnu platu. Muškarac je šefovima rekao da je odlazio ranije na pauzu zato što je želio da promijeni ritam.

Nakon javnog izvinjenja, korisnici društvenih medija su počeli braniti radnika, govoreći da je kazna apsurdna. Kao komenatar na ovaj događaj, jedan korisnik Twittera je pitao da li je radno mjesto postalo ropstvo.

"Javno izvinjenje na TV-u je više potrošilo vremena nego te tri minute koje je čovjek povremeno uzimao za pauzu", jedan je od komenatara.

Ovaj događaj je pokrenuo i debatu oko japanske radne kulture, gdje radnici rijetko uzimaju bolovanje i rade duže tokom dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније