Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ Telegraf.rs/Srna ]

28. 05. 2018. 15:31 >> 15:44
1

BIZARNA PARNICA

Tužili EU zbog globalnog zagrijavanja

Deset porodica iz osam zemalja Evrope, Kenije i Fidžija podnijelo je tužbu protiv EU zbog posljedica globalnog zagrijavanja koje prijete njihovim kućama i načinu života.

Oni insistiraju da EU mora da učini više da ograniči klimatske promjene uzrokovane emisijom gasova sa efektom staklene bašte i ukazuju na sušu, topljenje glečera, porast nivoa mora i poplave koje će se pogoršati sa porastom temperature.


"Pred Evropskim sudom pravde tužbu su podnijele porodice koje žive u blizini obale, koje posjeduju šumu u Portugalu, koje žive na planinama i vide topljenje glečera, kao i porodice na sjeveru koje su pogođene topljenjem permafrosta" - rekao je njihov advokat Roda Verhejn.

Ona je dodala da su oni već pogođeni kilmatskim promjenama i da smatraju da je EU dužna da ih štiti jer će, u suprotnom, pričinjena šteta imati razmjere katastrofe. Oni tvrde da se tu radi o zaštiti njihovih osnovnih prava kao što su pravo na život, zdravlje, imovinu i zanimanje.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније