Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ srbijadanas.com ]

23. 05. 2018. 23:56   >>  23:46

AUKCIJSKI REKORD

Dali milion dolara za flašu viskija!

Flaša rijetkog škotskog viskija iz 1926. godine prodata je za rekordnih 1.1 milion dolara na aukciji u Hong Kongu. Samo sat vremena ranije, druga takva kupljena je za tek nešto manje novca, ali i dalje više od jednog miliona američkih novčanica.

Te boce, poznate i kao "sveti gral Makalana" javnosti nijesu bile dostupne još od prethodne aukcije na kojoj su bile izložene, a koja se odigrala prije trideset godina.

O vrijednosti tog pića dosta govori činjenica da su u njihovoj seriji proizvedene svega 24 flaše i to kao poklon destilerije "Makalan" svojim najvažnijim mušterijama. Sem toga, poznate su i po svojoj specifičnoj ambalaži s etiketama koje su oslikali umjetnici Valerio Adami i Piter Blejk.

 

Flaša sa Adamijevom etiketom otišla je u ruke kolekcionaru koji je bio prisutan na aukcijskom skupu, dok je druga prodata telefonskim putem, a obojica kupaca ostali su anonimni.

Kako navodi Denijel Lem, šef odsjeka za vrhunska vina i viskije "Bonhama" u Hong Kongu, prodate boce najznačajniji su primjerci viskija proizvedenog u 20. vijeku i ponude za njih pristizale su iz cijeloga svijeta.

Prethodni rekord u cijeni viskija držao je paket od šest "Makalanovih" boca, prodatih prošle godine za nešto manje od 985.000 dolara. Cjenovni rekord za jednu bocu držao je takođe proizvod ove destilerije, "Makalan M Imperijal", koji je 2014. godine kupljen za nešto manje od 630.000 dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније