Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ AP, Objavila: P.B. ]

09. 05. 2018. 10:53   >>  10:44

IZLOŽBA U PRIŠTINI

Muzej prekinutih veza

Izložba predmeta koji predstavljaju izgubljene ljubavi nazvana "Muzej prekinutih veza" otvorena je u Prištini, u okviru svjetske turneje.

Među eksponatima je vjenčanica djevojke čiji je vjerenik poginuo dvije sedmice prije zakazanog vjenčanja.

Tu su i igračke, pisma, makaze, olovke, fen, čak i metla, predmeti koji su u nekim vezama imali značajno mjesto, a nakon što su završene smješteni su u "muzej".

"Cilj izložbe je povezivanje osoba na javnom mjestu pričom o ljubavi i gubitku", kažu organizatori. 

Muzej prekinutih veza od 2006.godine ima stalnu lokaciju u Zagrebu, a otvorili su ga Olinka Vištica i Dražen Grubišić, umjetnici koji su četiri godine bili partneri.

Ideja muzeja je da parovi koji su raskinuli doniraju predmete i podsjetnike na vezu, umjesto da ih unište.

Muzej je organizovao izložbe po cijelom svijetu, a neki eksponati prikazani u Prištini postaće dio stalne postavke u Zagrebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније