Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ novosti.rs ]

26. 04. 2018. 12:11   >>  12:04

KINESKA ATLETIKA

Uz disk i koplje bacaju i granatu

Univerzitet u kineskom gradu Taijuan riješio je da unese malo živosti u majsku sportsku priredbu uvođenjem takmičenja u bacanju granata od pola kilograma, prenosi BBC pisanje lokalnih medija.

Kako jedan od predavača kaže, studenti nijesu bili pretjerano zainteresovani za tradicionalne atletske discipline poput bacanja koplja ili diska, ali su pohrlili da se prijave za novo nadmetanje.

Kineski list Global Times daily piše da je ideja potekla od pisma koje je jedan od studenata napisao direktoru ustanove. Naime, Vu Đianhang je novinarima kasnije rekao da “voli da baca predmete”, ali da mu ni disk ni koplje ne pristaju najbolje. Naravno, jedino što je u tom trenutku ostalo organizatorima bile su granate.

Na kraju je odlučeno da se studenti takmiče u bacanju replika kineskih ručnih bombi “tip 23” sa drvenom drškom, poput onih koje su koristili Njemci u Drugom svjetskom ratu.

Iz univerziteta tvrde da nije u pitanju privlačenje pažnje medija već način da se obiljleže okolnosti pod kojima je ta obrazovna institucija nastala 1941. godine u jeku rata, kada se tu nalazila baza Kineske oslobodilačke armije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније