Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ krstarica.com sputnik ]

24. 04. 2018. 23:46   >>  23:33

ZA DVA VIJEKA

Krave će biti najveći sisari

Gdje god se pojavio čovek, izumrli su veliki sisari, pokazala je nova studija Univerziteta u Novom Meksiku koju je vodio profesor Felis Smir.

Mamuti, sabljozube mačke i ljenjivci veličine slona koji su lutali zemljom prije 2,6 miliona do 12 hiljada godina, danas su samo misaona imenica.

S obzirom na to da se ovaj trend nastavlja, i da čovjek polako istrebljuje slonove, nosoroge i druge velike divlje sisare, za oko 200 godina najveći sisari na zemlji najvjerovatnije će biti domaće krave.

Studija je takođe pokazala da će prosječna težina sisara iznositi manje od tri kilograma, što je veličina jorkširskog terijera. Ona trenutno iznosi 17 kilograma, a prije 125 hiljada godina iznosila je 98 kilograma.

Istraživanje je objavljeno u magazinu „Sajens“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније