Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: P.R. [ Beta ]

03. 04. 2018. 23:47   >>  23:43

NAJSTROŽIJI U EVROPI

Britanija zabranjuje prodaju slonovače

Velika Britanija je objavila danas da će zabraniti prodaju slonovače, bez obzira koliko je stara, da doprinese zaštiti slonova u svijetu.

Britanska vlada saopštila je da je njihova zabrana najstroža u Evropi i da će nositi maksimalnu kaznu od pet godina zatvora za prekršioce.

Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gouv rekao je da "ogavna trgovina slonovačom treba da postane stvar prošlosti".

Postojaće izuzeci za neke stare muzičke instrumente i umjetnička djela, kao što su portreti minijature, stari više od jednog vijeka.

Aktivisti navode da se oko 20.000 slonova ubije godišnje zbog njihovih kljova.

Dejvid Kaudri iz Međunarodnog fonda za dobrobit životinja rekao je da britanska zabrana šalje "jasnu i nedvosmislenu poruku da je gotovo sa trgovinom slonovačom i da je ona s pravom poslata u knjige istorije".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније