Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ avaz.ba ]

20. 03. 2018. 11:28   >>  11:25

DAN JE SREĆE

Kakva nam je "bruto nacionalna sreća"?

Ovaj se datum obilježava od 2013, a Generalna skupština Ujedinjenih nacija ustanovila ga je 2012. godine. Cilj Međunarodnog dana sreće je da putem seminara, savjetovanja i raznih programa obrazuje i poveća javnu svijest o prednostima sreće.

Izvorna ideja obilježavanja tog dana dolazi iz Kraljevine Butan. Tamo su, u vrletima Himalaja, svojevrsne kolijevke mnogih kvalitetnih globalnih duhovnih pokreta, sedamdesetih godina prošlog stoljeća uveli novu dimenziju nacionalnog blagostanja koja se nije mjerila materijalnim bogatstvima nego osjećajem sreće u narodu, poznate kao "bruto nacionalna sreća".

Svima ovaj dan služi kao koristan podsjetnik da sreća ne mora nužno proizlaziti iz materijalnih stvari, ili slave i glamura, već prijateljstva, porodice i emocionalnog blagostanja.

Širom svijeta se, tim povodom, organizuju mnoge manifestacije i kreiraju internet-stranice u kojima svako može učestvovati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније