Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Mina biznis, Objavio: I. P. ]

20. 03. 2018. 08:53   >>  08:49

NEZGODNA POZICIJA

Vrijednost Fejsbuka pala za 34 milijarde dolara

Dionice Fejsbuka naglo su pale nakon što se ta društvena mreža suočila sa pitanjima američkih i britanskih političara o pravilima privatnosti.


Zbog pada vrijednosti Fejsbuka za 34 milijarde dolara, osnivač Mark Zakerberg je izgubio pet milijardi dolara.

Fejsbuk se našao u nezgodnoj poziciji nakon izvještaja o tome kako je Kembridž Analitika, koja je pomagala Donaldu Trampu na američkim izborima, koristila informacije korisnika Fejsbuka, prenosi Biznis.ba.

Portrparol Tereze Mejl je te tvrdnje okarakterisao kao "veoma zabrinjavajuće". 

"Od suštinskog je značaja da ljudi mogu imati povjerenje da će njihovi lični podaci biti zaštićeni i korišteni na odgovarajući način", kazao je on. 

Dionice Fejsbuka pale su blizu osam odsto u popodnevnom trgovanju u Njujorku na 171 dolar. 

Kompanija se tereti da nije uspjela da pravilno upozna svoje korisnike da je Kembridž Analitika možda dobio i zadržao informacije o njima. 


Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније