Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ AP, Objavila: P.B. ]

19. 03. 2018. 14:41   >>  14:38

AUSTRALIJA

Umjetnošću protiv kriminala

Umjetničke radionice otvorene su u zatvorima u Viktoriji, u Australiji, a cilj je pomoć zatvorenicima u Viktoriji da se drže dalje od kriminalnih djela kada izađu na slobodu.

Slike i skulpture koje su izradili zatvorenici prošle godine su prodate u vrijednosti od 280 hiljada američkih dolara, a novac se čuva u zatvorskim fondovima.

Kada odsluže kaznu, autori će dobiti određenu sumu koja će im biti dovoljna za početak novog života, dalje od kriminala.

“Mislim da sve što podstiče rehabilitaciju zatvorenika je veoma dobro ulaganje”, kaže zaštitnica ljudskih prava Viktorije, Debora Glas.

Zakon u Australiji je do prije dvije godine zabranjivao zatvorenicima da prodaju umjetnička djela. Promjenu zakona je inicirala Glas, a izložbe umjetnina koje su izradili zatvorenici sada su organizovane širom Viktorije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније