Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila M.L.B. [ B92.net/Tanjug ]

18. 03. 2018. 18:29   >>  18:40 1

STIGLE I PORUŽBINE

Čokolada od 7.700 eura

Najskuplja čokolada na svijetu, vrijednosti 7.728 eura, biće predstavljena na festivalu čokolade u portugalskom gradu Obidoš.

Čokolada je uvijena u jestivo zlato, a ograničenu seriju od 1.000 čokoladnih bonbona čuvaće dva uniformisana čuvara, prenosi Rojters.

Čokolada je punjena vlaknima od safrana, bijelim tartufom, vanilom sa Madagaskara, zlatnim pahuljicama i tajnim sastojkom.

Kreator čokolade, portugalac Danijel Gomeš rekao je da je čokoladu u obliku dijamanta Ginisova knjiga rekorda označila kao najskuplju na svijetu.

"Napravili smo je od najskupljih sastojaka", rekao je Gomeš i dodao da je na izradi čokolade radio oko godinu dana, prenio je portal Portugalnews.

Čokolada će se prodavati u luksuznom pakovanju, odnosno u crnim lakovanim kutijicama sa drvenom osnovom na kojoj će biti urezan zlatan serijski broj, a koja je obložena hiljadama Svarovski kristala i bisera i zlatnim trakama.

Za sada su porudžbine stigle iz Ujedinjenih arapskih emirata, Rusije i Argentine.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније