Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ bktvnews.com ]

15. 03. 2018. 14:19 >> 14:19
1

LINGVISTI PRESUDILI

Francusko "volim te" najromantičnije na svijetu

Lingvisti su proglasili francuski izgovor riječi ljubav za najromantičniji, za njim je italijanski, dok je na dnu ljestvice japanski izgovor riječi „volim te”.

 

Zvanično najromantičnija riječ na svijetu je ljubav, ali izgovorena na francuskom jeziku. Dakle - amour. Ona je za malo "pobjegla" italijanskom amore, iako je taj jezik najromantičniji na planeti, a zatim ga slijede francuski, pa španski i engleski.

Tako je pokazalo istraživanje koje je sprovelo Udruženje Today Translations, sa sjedištem u Londonu, među više od 320 lingvista.

Reč bellissima, što na italijanskom znači veoma lijepa, treća je najromantičnija riječ, a tesoro, što na italijanskom i španskom znači blago, četvrta.

Ispitanici su imali zadatak i da izaberu najneromantičniji izgovor riječi "volim te" - najviše glasova su dali japanskom vatakussi-va anata-vo ai ssimasu. Romantika je ovdje sasvim izostala.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније