Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ Telegraf.rs/Tanjug ]

10. 03. 2018. 08:35 >> 08:29
3

ARAPI ODLUČILI

Stop turskim serijama

Pojedini arapski kritičari su na društvenim mrežama vodili kampanju protiv, kako kažu, turskog uticaja, koji se putem serija emituje u arapskim domovima

Najveći emiter arapskog svijeta, "MBC grup", saopštio je danas da više neće emitovati turske serije, što je rezultat povećanih tenzija između Ankare i pojedinih arapskih država.

"Donijeta je odluka, koja takođe obuhvata i nekoliko arapskih televizijskih stanica u nekoliko država, uključujući i ''MBC'', da se prekine s emitovanjem turskih drama" - rekao je portparol "MBC grupe", Mazen Hajek, prenosi Rojters.

Pojedini arapski kritičari su na društvenim mrežama vodili kampanju protiv, kako kažu, turskog uticaja, koji se putem serija emituje u arapskim domovima.

Hajek je rekao da će odluka odmah zahvatiti šest turskih serija.

Međutim, kako navodi Rojters, ta odluka će možda pružiti šansu zemljama kao što su Katar i Liban da popune prazninu.

"Ovo može da bude dobra inicijativa da arapski producenti stvaraju dobre arapske drame, koje će biti altenrativama onim koje se više neće emitovati" - poručio je Hajek.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније