Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ haber.ba ]

23. 02. 2018. 11:02 >> 11:08
1

ŠOKANTNO

Umjesto Tita, u kovčegu - pijesak?

Bivši načelnik “SDB”-a Obren Đorđević je šokirao javnost kada je rekao nešto što niko nije očekivao. On je otkrio da u kovčegu, u kojem je navodno bio Josip Broz Tito, nije bilo ništa, osim pijeska. Pijesak je bio prekriven bijelom zastavom.

Titov kovčeg je trebalo da bude izložen ispred Savezne Skupštine osmog maja 1980.godine, ali se, kako tvrdi Đorđević, u kovčegu nalazio samo pijesak.

Đorđević je bio 40 godina zaposlen u organima bezbjednosti. Tvrdi da je zastava bila u kovčegu, a potom je rekao da smatra da su strane službe odlučile da se poigraju s narodom, te da iza toga stoji “Služba za državnu bezbjednosti” (SDB).

Neki misle kako je to obavljeno na taj način jer je Mitja Krajger želio da zaustavi emigraciju stanovništva, a smatra se da iza svega što se desilo stoji Dolanc, koji je, inače, imao neopisivo veliku želju da naslijedi jugoslovenskog doživotnog predsjednika Josipa Broza Tita.

Tito je bio trostruki narodni heroj, a umro je 4. maja u Ljubljani u 88. godini. Rođen je u Kumrovcu davne 1892.

nostalgicno.info

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније