Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ avaz.ba ]

22. 02. 2018. 11:22 >> 11:20

POTVRĐENO

Izumrla istočna puma

Udruženje "US Fish and Wildlife Service" odlučilo je da skine istočnu pumu s liste ugroženih životinja, na kojoj se nalazila 43 godine, zato što je ta vrsta velikih mački službeno izumrla.

Istočna puma je posljednji put viđena davne 1938. godine kada je ubio lovac iz Mejna, a prije toga je viđena šest godina ranije u Kanadi.

Stručnjaci smatraju da je za potpuno istrebljenje te vrste kriv isključivo čovjek, odnosno evropski doseljenici koji su naselili Sjevernu Ameriku i ubijali istočne pume strahujući da će im one povrijediti porodicu i stoku, prenosi portal croenergo.eu.

Inače, pume, zajedno sa svojim rođacima panterima su nekada bile najrasprostranjenija vrsta sisara na zapadnoj hemisferi, ali su protjerane sa čak dvije trećine prostora koji su nastanjivale.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније