Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: P.R. [ Beta ]

15. 02. 2018. 23:45   >>  23:40

"HAPPY MEAL"

Izbacuju čizburgere i čokoladno mlijeko

Američka kompanija Mekdonalds saopštila je danas da povlači čizburgere i čokoladno mlijeko iz menija "hepi mila" (Happy Meal) u SAD u okviru kampanje za smanjenje količine kalorija, natrijuma, zasićenih masti i šećera koje djeca konzumiraju u lancima njihovih restorana.

Kupci će morati da traže da se čizburgeri ili čokoladno mlijeko nađu u meniju namijenjenom njihovoj djeci, navodi se u saopštenju i dodaje da će uklanjanje tih proizvoda iz standardnog "hepi mila" smanjiti broj naručivanja.

Naručivanje gaziranih pića smanjeno je za 14 odsto u odnosu na prije četiri godine kada su ona skinuta sa menija "hepi mila", naveo je Mekdonalds. Kako se navodi, hamburgeri i pohovani pileći komadići (Chicken McNuggets ) ostaće djelovi standardnog obroka.

"Hepi mil", koji se se prodaje u Mekdonaldsu skoro 40 godina, dugo je bio na meti zagovornika zdrave hrane i roditelja koji su ga povezivali sa gojaznošću kod djece. Kompanija je u prethodnim godinama uvela niz novina u jelovnik, poput smanjivanja porcije pomfrita i uvođenja voća. Lanac restorana brze hrane skoro je zamijenio sok od jabuke za drugi koji sadrži manje šećera.

Mekdonals, čije su glavne mušterije porodice sa djecom, pokušava da promijeni sliku u javnosti o prodaju nezdrave hrane. Kompanija nije objavila koliko zarađuje od "hepi mila" za koji kupcima naplaćuje tri dolara, ali je dodala da 30 odsto svih posjetilaca čine porodice.

Promjene menija u SAD stupiće na snagu u junu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније