Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

S.Đ. [ klix.ba ]

14. 02. 2018. 20:04   >>  20:10

ZAŠTITA OKOLINE

Zabranili pušenje i na plažama

Tajlandske vlasti su se zbog učestalih izvještaja o velikim hrpama smeća i opušaka cigareta na popularnim plažama odlučile boriti protiv pušenja na svojoj poznatoj tropskoj obali.

Zabrana pušenja i bacanja smeća uvedena je na 24 plaže širom države, objavili su zvaničnici. Među njima se nalaze najpoznatije turističke destinacije poput južnog ostrva Koh Taoa te plaža Patong u gradu Puketu i Hue Hin na jugozapadu države.

Samo na Patongu se mjesečno pronađe 140 hiljada opušaka koji predstavljaju 30 posto svog smeća na plaži, istakao je Jatuporn Buruspat, direktor tajlandske organizacije za morske i obalne strategije.

"Svaka turistička tačka dobiće odvojene zone za pušače, a onima koji se neće prilagoditi novoj mjeri prijeti novčana kazna od 3.197 dolara i maksimalna zatvorska kazna od godinu", otkrio je Jatuporn.

"Turisti ne treba da brinu da će odmah biti uhapšeni jer će prvih nekoliko puta biti samo upozoreni", rekao je Pairat Charoensiri iz kancelarije za odnose s javnošću organizacije.

Tajland je prošle godine ugostio 35 miliona turista, a taj broj raste svake godine, zbog čega se javlja sve veća zabrinutost u vezi s uticajem na okolinu i održivosti turizma u toj državi na jugoistoku Azije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније